ПОЧЕТНА
ЈКП "ГРЕЈАЊЕ" ПАНЧЕВО

09.01.2020 | ПРЕКИД У ИСПОРУЦИ ТОПЛОТНЕ ЕНЕРГИЈЕ


Због радова на  отклањању „хаварије” на топловодној мрежи, у Савској бр. 10, у периоду од 11.00 до 16.00 ч. (10.01.20120.), доћи ће до привременог прекида у испоруци топлотне енергије за стамбене објекте у насељу Содара и Центар

 

22.12.2019 | ДЕО KOTЕЖА I БЕЗ ТОПЛОТНЕ ЕНЕРГИЈЕ


Због велике хаварије изазване пувањем топловодне цеви у Улици Моше Пијаде 120, у већем делу Котежа I данас неће бити испоруке топлотне енергије у поподневном и сутра у преподневном режиму. Без испоруке топлотне енергије остаће следеће улице: Вршачка, Новосадска, делови Браће Јовановића, делови Стевана Шупљикца и делови Ослобођења.
ЈКП “Грејање” апалује на кориснике да имају разумевања, јер се ради о компликованијој санацији која захтева раскопавање бетонских коцки и асфалта, што продужава време санирања, а самим тим и прекид испоруке топлотне енергије.


22.12.2019 | ДЕО ПАНЧЕВА БЕЗ ГРЕЈАЊА


Због хаварије на електромрежи услед удара грома, један део Панчева нема електричну енергију. Из ЈКП “Грејање” обавештавају да ће због хаварије на електромрежи обе топлане и велики број подстаница стартовати са кашњењем.


19.11.2019 | ДЕО УЛИЦЕ СТЕВАНА ШУПЉИКЦА БЕЗ ТОПЛЕ ВОДЕ


Станари у улазима 133, 135 и 137 у Улици Стевана Шупљикца од јуче по подне немају санитарну топлу воду.
У току је замена пумпе у подстаници и очекује се да ће се снабдевање топлом водом за овај део Котежа 2 нормализовати у преподневним сатима.


14.11.2019 | САНИРАНА ХАВАРИЈА У САВСКОЈ УЛИЦИ


Радници ЈКП „Грејање“ су после вишесатне интервенције санирали хаварију на Содари, због које су од јутрос без грејања биле зграде у Савкој улици.
Ка овом делу Содаре је почела испорука топлотене енергије, тако да ће ускоро бити нормализован режим грејања у становима у Савској улици.


14.11.2019 | ЈОШ ЈЕДНА ХАВАРИЈА НА СОДАРИ


На Содари је јутрос дошло до нове хаварије на топловоду, због које су без грејања остале све зграде у Савској улици.
Радници ЈКП „Грејање“ раде на отклањању насталих проблема, и очекује се да ће у поподневним сатима бити нормализовано грејање у овом делу Содаре.13.11.2019 | ХАВАРИЈА НА ТОПЛОВОДУ У САВКОЈ УЛИЦИ


Због пуцања доводне цеви топловода за подстаницу која се налази у Савској улици број 6, од јутрос су без грејања улази број 4, 6 и 8 у овој улици.
Радници ЈКП „Грејање“ су од јутрос ангажовани на санацији ове хаварије, која је захтевала прво грађевинске а затим и машинске радове.
Очекује се да ће до касних поподневних сати овај део топловода бити оспособљен за нормалну испоруку топлотне енергије наведеном делу Содаре.


11.10.2019 | У СКЛОПУ ПРИПРЕМА ЗА ГРЕЈНУ СЕЗОНУ – САНИРАНЕ ХАВАРИЈЕ НА ВИШЕ ЛОКАЦИЈА


Откако су 1. октобра почеле функционалне пробе система даљинског грејања, радници ЈКП „Грејање“ Панчево су интервенисали на више локација како би санирали настале хаварије.
Најзахтевнији и најобимнији радови су обављени у Улици Стевана Шупљикца на Котежу 2 где је санирана хаварија на вреловоду, због које је у одређеном периоду била обустављена испорука топле воде у овом насељу. Поправка велике цеви за проток воде у овом делу вреловода, изискивала је прокопавање и пресецење регионалног пута на самом трупу међународног пута Ф 75.
Екипе ЈКП „Грејања“ су биле ангажоване током протеклих десет дана и на другим местима где су уочени проблеми у систему даљинског грејања.
Тако је у Улици Стевана Шупљикца између зграда бројева 123 и 125 била неопходна замена дела спољне цеви промера ø 273, а санација овог проблема је, такође, од изузетног значаја, јер се са овог потеза топлотном енергијом снабдева трећина насеља Котеж 2.
У овом насељу се интервенисало и у Улици Моше Пијаде у делу између зграда бројева 120 и 122 где је на два места замењено по 15 метара мањих цеви како би се обезбедио нормалан проток топлотне енергије за четрнаест улаза на овом потезу. Нове цеви су постављене на два места у укупној дужини од шест метара и код Геронтолошког центра, док је у згради број 14 у Улици Војвођански булевар била неопходна замена подних цеви у сутеренском стану, како би било омогућено нормално грејање целе зграде.
У насељу Стрелише је било проблема у делу улице Исидора Секулић између зграда бројева 9 и 11, где је било потребно заменити шест метара спољних цеви, нова цев великог промера је постављена и у подстаници у Марина Држића број 3, док је на Тесли у шахти код зграде број 4 у Улици Стефана Стратимировића пукао вентил који је замењен новим.
И у насељу Содара је санирано неколико хаварија. На потезу прилазног пута од Улице Жарка Зрењанина до Дома здравља „ Доњи град“ замењене су цеви у делу топловода, а неопходне су биле интервенције и у делу топловодне инсталације код зграде у Моравској 8 и у шахти испред зграде број 2 у улици Бате Михаиловића.
У згради број 21 Б у Синђелићевој улици потребно је било поставити нове електрогрејаче за санитарну воду.
Упоредна проверава функционалности топловодне мреже, топлотних предајних станица, а по потреби и појединих грејних инсталација, показала је на којим местима је било неопходно санирати настале хаварије, како би се производна и дистрибутивна постројења што боље припремила за предстојећу грејну сезону.


04.10.2019 | САНИРАНА ХАВАРИЈА, ТОПЛА ВОДА СТИЖЕ У КАСНИМ ВЕЧЕРЊИМ САТИМА

Радници Јавног комуналног предузећа „Грејање“ су у раним вечерњим сатима  успели да заврше изузетно сложену санацију хаварије на вреловоду у Улици Стевана Шупљикца, због које је јуче по подне обустављена испорука  санитарне топле воде у насељу Котеж 2.

Тренутно је у току  пуњење система водом и очекује се да ће топла вода стићи до корисника у касним вечерњим сатима.

Радови на поправци велике цеви за проток воде у овом делу вреловода били су веома комплексни и захтевни, јер су изискивали прокопавање и пресецање регионалног пута, на самом трупу међународног пута Ф 75.


03.10.2019 | ЗБОГ ХАВАРИЈЕ НА КОТЕЖУ 2, ОВО НАСЕЉЕ БЕЗ ТОПЛЕ ВОДЕ


Због хаварије на вреловоду у Улици Стевана Шупљикца на Котежу 2, обустављена је испорука топле воде у овом насељу.
Функционалне пробе даљинског система грејања, које ЈКП „Грејање“ обавља ових дана, показале су да постоје велики губици воде у Топлани Котеж 2. После спроведеног хемијског третмана који боји воду у топловоду, лоцирано је место где долази до губитака, тако да је одмах почела санација која захтева обимне радове. Процењује се да ће бити неопходно неколико дана за завршетак радова и нормализовање испоруке санитарне топле воде, јер је неопходно прокопавање и пресецање регионалног пута у Улици Стевана Шупљикца.
[прочитај више…]


01.10.2019 | ЈКП „ГРЕЈАЊЕ“ ПАНЧЕВО ЗАВРШАВА РЕМОНТНЕ АКТИВНОСТИ ПРЕД ПОЧЕТАК ГРЕЈНЕ СЕЗОНЕ

ПРВО ФУНКЦИОНАЛНЕ, А ЗАТИМ И ТОПЛЕ ПРОБЕ СИСТЕМА
У Јавно комуналном предузећу „Грејање“ током летњих месеци обављен је редован ремонт система даљинског грејања, а упоредо су спроведени и радови инвестиционог одржавања опреме и топловодне мреже. Све ове активности ће омогућити да систем даљинског грејања буде спреман за старт нове грејне сезоне, и под претпоставком […]


25.09.2019 ЗБОГ ХАВАРИЈЕ ПРИВРЕМЕНО ЗАТВОРЕН ПРИЛАЗНИ ПУТ КА ДОМУ ЗДРАВЉА „ДОЊИ ГРАД“

Због санације хаварије на топловоду, део прилазног пута из улице Жарка Зрењанина ка Дому здравља „Доњи град“ ће привремено бити затворен за саобраћај.

Очекује се да ће радници ЈКП „Грејање“ неопходне радове завршити за два дана.


01.08.2019 | ОД ПОЛОВИНЕ ЈУЛА КОРЕКЦИЈА ЦЕНЕ ГРЕЈАЊА 5,83 ДИНАРА ВИШЕ ЗА КВАДРАТНИ МЕТАР СТАНА

На седници одржаној 12.07.2019. године Одлука Надзорног одбора ЈКП „Грејање“ Панчево о утврђивању цене грејања и санитарне топле воде, добила је сагласност одборника Градске скупштине. Корекција цене грејања је урађена у складу са Уредбом о утврђивању Методологије за одређивање цене снабдевања крајњег купца топлотном енергијом, а повећање цене од 6,2 одсто се односи само на кориснике који услугу грејања плаћају по метру квадратном.
Нова цена даљинског грејања је у примени од 13.јула, тако да ће јулски рачун бити виши само за период од тог датума, док ће од августовског рачуна ова цена бити важећа за цео месец. За квадратни метар стамбеног простора грађани ће издвајати 5,83 динара више, што значи да ће уместо досадашњих 94,14 динара, плаћати 99,97 динара, односно, са урачунатим ПДВ-ом, 109,97 динара, уместо 103,55 динара.
Примера ради, за стан од 52 м2, повећање цене у пуном износу ће бити 303,16 динара, док ће за стан од 66 м2 рачун бити виши за 384,78 динара.
Цена даљинског грејања у Панчеву није мењана скоро шест година и корекција је била неминовна и неопходна, с обзиром на то да је цена гаса, јединог енергента градских топлана, од јануара 2018. до јануара 2019. године повећана чак за 29,4 одсто, као и да је тенденција раста цене овог енергента присутна и у 2019. години.
ЈКП „Грејање“ и даље одобрава попуст од 5 одсто грађанима који редовно измирују рачуне до 20. у текућем месецу.


21.06.2019ЗБОГ РАДОВА НЕОПХОДНО ПРЕУСМЕРАВАЊЕ САОБРАЋАЈА У УЛИЦИ ЖАРКА ЗРЕЊАНИНА

Због санације хаварије на цевоводу у Улици Жарка Зрењанина код броја 41 (прелаз између насеља Содара и улаза у Дом здравља „Доњи град“) коју ће обављати радници ЈКП „Грејање“, у недељу, 23.06.2019. године, ће бити неопходно затварање саобраћајнице у том делу улице. Екипа ЈКП „Грејање“ ће радове започети у 6,00 сати, а процена је да ће се на овом потезу радити до послеподневних сати, тако да ће током целог дана бити неопходно преусмеравање саобраћаја, као и измена трасе аутобуса АТП-а.


09.05.2019 | ПОНОВО ЗАГРЕВАЊЕ СТАНОВА У ВЕЧЕРЊИМ САТИМА

GrejanjeЗбог метеоролошке прогнозе да ће и наредних дана температуре бити испод просека за ово доба године, ЈКП „Грејање“ ће у току дана покренути постројења за прозводњу топлотне енергије, како би у вечерњим сатима почело загревање станова.
Са ЈП „Србијагас“ је постигнут договор да њихове стручне службе током дана омогуће техничке услове за прелазак на зимски режим рада, после чега ће почети загревање воде, које мора бити поступно како не би дошло до пуцања у топловодном систему. Екипе ЈКП „Грејања“ већ сада раде на допуни система, тако да се због свих потребних припремних активности очекује да ће радијатори у становима бити загрејани у вечерњим сатима.
Да би систем даљинског грејања поново безбедно стартовао, било је неопходно санирати и велику хаварију на топловоду на Котежу 2, што је завршено у току јучерашњег дана, док су све започете ремонтне активности обустављене.
Режим испоруке топлотне енергије ће бити прилагођен спољним температурама.1Развој вреловодне/топловодне инфраструктуре – повећање броја корисника и појефтињење производње.

2Развој централизованих система за производњу топлотне енергије са гасом као еколошки прихватљивим енергентом.
3Развој постројења за когенеративну производњу топлотне и електричне енергије.
4Развој централизованих топлотних извора који ће користити отпатке за производњу топлотне и електричне енергије.
5Развој вреловодне/топловодне инфраструктуре и постројења, за коришћење отпадне енергије из “јужне зоне”.
6Развој свих осталих постројења која би користила енергију сунца, геотермалну енергију, енергију садржану у отпадним водама канализационог система.


Секција за преузимање

File not found.