ПОЧЕТНА
ЈКП "ГРЕЈАЊЕ" ПАНЧЕВО

01.08.2019 | ОД ПОЛОВИНЕ ЈУЛА КОРЕКЦИЈА ЦЕНЕ ГРЕЈАЊА 5,83 ДИНАРА ВИШЕ ЗА КВАДРАТНИ МЕТАР СТАНА

На седници одржаној 12.07.2019. године Одлука Надзорног одбора ЈКП „Грејање“ Панчево о утврђивању цене грејања и санитарне топле воде, добила је сагласност одборника Градске скупштине. Корекција цене грејања је урађена у складу са Уредбом о утврђивању Методологије за одређивање цене снабдевања крајњег купца топлотном енергијом, а повећање цене од 6,2 одсто се односи само на кориснике који услугу грејања плаћају по метру квадратном.
Нова цена даљинског грејања је у примени од 13.јула, тако да ће јулски рачун бити виши само за период од тог датума, док ће од августовског рачуна ова цена бити важећа за цео месец. За квадратни метар стамбеног простора грађани ће издвајати 5,83 динара више, што значи да ће уместо досадашњих 94,14 динара, плаћати 99,97 динара, односно, са урачунатим ПДВ-ом, 109,97 динара, уместо 103,55 динара.
Примера ради, за стан од 52 м2, повећање цене у пуном износу ће бити 303,16 динара, док ће за стан од 66 м2 рачун бити виши за 384,78 динара.
Цена даљинског грејања у Панчеву није мењана скоро шест година и корекција је била неминовна и неопходна, с обзиром на то да је цена гаса, јединог енергента градских топлана, од јануара 2018. до јануара 2019. године повећана чак за 29,4 одсто, као и да је тенденција раста цене овог енергента присутна и у 2019. години.
ЈКП „Грејање“ и даље одобрава попуст од 5 одсто грађанима који редовно измирују рачуне до 20. у текућем месецу.


21.06.2019ЗБОГ РАДОВА НЕОПХОДНО ПРЕУСМЕРАВАЊЕ САОБРАЋАЈА У УЛИЦИ ЖАРКА ЗРЕЊАНИНА

Због санације хаварије на цевоводу у Улици Жарка Зрењанина код броја 41 (прелаз између насеља Содара и улаза у Дом здравља „Доњи град“) коју ће обављати радници ЈКП „Грејање“, у недељу, 23.06.2019. године, ће бити неопходно затварање саобраћајнице у том делу улице. Екипа ЈКП „Грејање“ ће радове започети у 6,00 сати, а процена је да ће се на овом потезу радити до послеподневних сати, тако да ће током целог дана бити неопходно преусмеравање саобраћаја, као и измена трасе аутобуса АТП-а.


09.05.2019 | ПОНОВО ЗАГРЕВАЊЕ СТАНОВА У ВЕЧЕРЊИМ САТИМА

GrejanjeЗбог метеоролошке прогнозе да ће и наредних дана температуре бити испод просека за ово доба године, ЈКП „Грејање“ ће у току дана покренути постројења за прозводњу топлотне енергије, како би у вечерњим сатима почело загревање станова.
Са ЈП „Србијагас“ је постигнут договор да њихове стручне службе током дана омогуће техничке услове за прелазак на зимски режим рада, после чега ће почети загревање воде, које мора бити поступно како не би дошло до пуцања у топловодном систему. Екипе ЈКП „Грејања“ већ сада раде на допуни система, тако да се због свих потребних припремних активности очекује да ће радијатори у становима бити загрејани у вечерњим сатима.
Да би систем даљинског грејања поново безбедно стартовао, било је неопходно санирати и велику хаварију на топловоду на Котежу 2, што је завршено у току јучерашњег дана, док су све започете ремонтне активности обустављене.
Режим испоруке топлотне енергије ће бити прилагођен спољним температурама.


01.10.2018РАДНО ВРЕМЕ НАПЛАТНЕ СЛУЖБЕ


Јавно комунално предузеће „Грејање“ од 1. октобра 2018. године  продужило је рад наплатне службе. У жељи да се омогући бржа и квалитетнија услуга наплате, шалтери овог комуналног предузећа својим корисницима доступни су радним данима од 7 до 19 сати, уз паузу због примопредаје новца у трајању од пола сата, у периоду од 12,45 до 13,15 сати.
Наплатна служба ради и суботом од 8 до 13 сати.


 

1Развој вреловодне/топловодне инфраструктуре – повећање броја корисника и појефтињење производње.

2Развој централизованих система за производњу топлотне енергије са гасом као еколошки прихватљивим енергентом.
3Развој постројења за когенеративну производњу топлотне и електричне енергије.
4Развој централизованих топлотних извора који ће користити отпатке за производњу топлотне и електричне енергије.
5Развој вреловодне/топловодне инфраструктуре и постројења, за коришћење отпадне енергије из “јужне зоне”.
6Развој свих осталих постројења која би користила енергију сунца, геотермалну енергију, енергију садржану у отпадним водама канализационог система.


Секција за преузимање